علت متفاوت بودن رنگ چشم بعضی افراد
افزون بر انسان ها، این اختلال در سگ، گربه و اسبها نیز مشاهده میشود. رنگ چشم در نتیجه رسوب ملانین در عنبیه چشم ایجاد میشود که مسئول دریافت نور ورودی به جشم است. افراد دارای چشم آبی دارای مقدار کمی ملانین هستند در صورتی که افراد با چشم قهوهای بیشترین میزان ملانین را دارند.
معمولاً نوزاد هنگام تولد چشمان روشنی داردو به تدریج با افزایش میزان ملانین در بدن، رنگ نهایی چشم کودک که کاملاً ژنتیکی است تشکیل میشود.اما در افراد دارای اختلال هتروکورمیپخش شدن ملانین به صورت نامتقارن در چشمها رخ میدهد و این سبب میشود رنگ چشمها متفاوت شوند.
گاهی اختلال هتروکرومی مرکزی Central heterochromia ناشی از کدام بیماری ها می تواند باشد؟
براساس پژوهشهای انجام شده در بیشتر موارد اختلال هتروکرومی درانسانها خوش خیم است و مشکل سلامتی در آنها ایجاد نمیکند، اما در برخی موارد این اختلال ناشی از بیماری هایی، چون:
– سندرم سولزبرگر
– بیماری بورونویل
– بیماری هیرشپرونگ
– سندرم هورنر
– سندرم پری رومبرگ
– بیماری فون واردنبرگ
میتواند باشد.
دلایل غیر ژنتیکی بروز اختلال هتروکرومی مرکزی Central heterochromia:
– دیابت
– جراحی چشم
– گلوکوم
– آسیب به چشم
– سندرم پراکندگی رنگدانه چشم
– تورم چشمها
– تومور دراثر امواج پرتوهای رادیو اکتیو
گونه های مختلف اختلال هتروکرومی مرکزی Central heterochromia:
این اختلال خود از گونههای مختلفی تشکیل شده است و در برخی موارد فرد دارای یک چشم آبی و یک چشم قهوهای است، در برخی گونههای دیگر چشم فرد دارای طیفهای مختلفی از رنگ است به طوری که مرکز عنبیه به یک رنگ و اطراف کره چشم به رنگ دیگر است.
تشخیص اختلال هتروکرومی مرکزی Central heterochromia چگونه است؟
تشخیص این اختلال با استفاده از معاینه بالینی توسط چشم پزشک یا آزمایش خون و مطالعه درخصوص کروموزومهای بدن انجام میشود.
درمان اختلال هتروکرومی مرکزی Central heterochromia:
درصورتی که این اختلال تنها جنبه ژنتیکی داشته باشد به درمان خاصی نیاز ندارد و فرد میتواند از زیبایی چشمان خود لذت ببرد، درصورت علاقه فرد استفاده از لنزهای رنگی طبی هم میتواند برای یکسان نشان دادن رنگ چشمها مورد استفاده قرار گیرد.در مورد مواردی که علل آن موارد دیگر است باید با پزشک تان مشورت کنید.
منبع:salamatnews.com