منپیدایش کتابهای الکترونیکی به سال ۱۹۷۱ باز میگردد. این کتابهای الکترونیکی، با بهکارگیری لامپ اشعه کاتد، تصاویری را بر روی پرده پدید میآورد که میتوانست جایگزین چاپ و کاغذ شود. اما نخستین کتاب الکترونیکی دیجیتال، به نام Nuvomedia’s Rocket در سال ۱۹۹۹ منتشر شد.
اخیرا تلاشهای برای تبدیل کتابهای عادی به کتابهای الکترونیکی صورت گرفتهاست.
این تلاشها در جنبشی به نام پروژه گوتنبرگ در حال اجراست. همچنین برای آسانسازی کاربرد کتابهای الکترونیکی، تجهیزات دیجیتالی ویژهای به نام (کتابخوان الکترونیکی) (elctronic book reader) به بازار معرفی شده است.
این تجهیزات در حقیقت، رایانههای کوچکی هستند که توانایی ذخیرهسازی و بازیابی شمار زیادی کتاب الکترونیکی را دارند. متاسفانه ابزارهای کتاب خوان معرفی شده تا به امروز فاقد پشتیبانی صحیح از زبان و رسم الخط فارسی می باشند و بدین جهت کاربران مشتاق این گجت ها به سمت استفاده از نسخه های PDF کتاب ها سوق یافته اند.
در این نوشتار سعی به ساختن یک کتاب الکترونیکی جهت استفاده در کتاب خوان ها با فرمت PDF و اندازه مناسب می نماییم، پس در ادامه با ما همراه شوید.
ابتدا برنامه ورد را از مجموعه نرم افزار Office بگشایید.
سپس از نوار ریبان به سر برگ Page Layout بروید و گزینه ی Margins کلیک کنید. حال گزینه Custom Margins را انتخاب نمایید.
پس از باز شدن پنجره Page Setup از سربرگ Margins مقدار ۰٫۴۲ را همانند شکل زیر انتخاب نمایید. این قسمت مشخص می کند که حاشیه صفحه است.
به سربرگ Paper بروید و برای Width مقدار ۸٫۵ سانتی متر و برای Height مقدار ۱۱٫۴ سانتی متر را وارد نمایید. OK را بفشارید و خارج شوید.
اکنون محتوای مورد نظر خود را کپی و درون word جایگزاری نمایید. سپس قلم Adobe Arabic را در اندازه ۱۲ انتخاب نمایید.
اکنون از سربرگ File در نوار ریبان Save & Send را انتخاب نموده و از قسمت Create PDF/XPS Documents زیر مجموعه آن یعنی Create PDF/XPS را انتخاب کنید. و فایل را به صورت PDF ذخیره کنید.
اکنون فایل PDF را به کتاب خوان منتقل کرده و از خواندن آن لذت ببرید.
![]() |
منبع:http://www.farsigeek.com